Βουλή-Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ): Κάθε μέρα χάνουμε ένα «Μάτι» και δεν χύνετε ένα δάκρυ

"Με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το Σώμα να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε η χώρα να οδηγηθεί το συντομότερο σε εκλογές. Και αυτό γιατί η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτή που προ πολλού ήρε την εμπιστοσύνη της στο παρασιτικό  σύστημα  Μητσοτάκη   που μόνο  δεινά  και  δυστυχία επιφυλάσσει στους πολλούς, προς  όφελος των  λίγων και της διαπλοκής", ανέφερε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

"Αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και θέλει να φύγετε; Μα για να απεγκλωβιστεί από αυτή  την εγκληματική πολιτική, όπως την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας Κάθε μέρα χάνονται δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι. Κάθε μέρα χάνουμε, χάνεται ένα Μάτι. Κι έχετε το θράσος να μιλάτε; Και χθες είχαμε πάνω από 100 απώλειες. 23.200 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους, αλλά ούτε δακρύζει το μάτι σας, ούτε ιδρώνει το αυτί σας", ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "με όρους θεσμικής εκτροπής, προσπαθεί να συγκαλύψει και να θάψει εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου, όπως το σκάνδαλο Novartis, καθιστώντας έγκλημα την ερευνητική δημοσιογραφία, διώκοντας δημοσιογράφους, όπως την Γιάννα Παπαδάκου και τον Κώστα Βαξεβάνη, διώκοντας δικαστές και όλους όσοι ερευνούν και αποκαλύπτουν οικονομικά σκάνδαλο και τις ευθύνες επίορκων υπουργών και πολιτικών". Η Δώρα Αυγέρη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τις σχέσεις του κ. Φουρθιώτη με το Μέγαρο Μαξίμου, για "τα sms που δημοσιοποιούνται κομμάτι-κομμάτι με τον κ. Γεραπετρίτη, τα μηνύματα, τις αγιογραφίες και τηλεοπτικά αφιερώματα στον υπουργό από τον κ. Φουρθιώτη, που σήμερα η κυβέρνηση κάνει πως δεν τον γνωρίζει".

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ