Κλείσιμο

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια στιγμή κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Άκης Σκέρτσος

«Η εικόνα της Βουλής να αλληλοσπαράσσεται, δεν είναι η καλύτερη εικόνα», είπε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στην ομιλία του στη Βουλή, την δεύτερη ημέρα των συζητήσεων για την πρόταση μομφής.

Όπως τόνισε, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν είναι μια στιγμή άμυνας της κυβέρνησης είναι μια στιγμή κρίσης και αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει ότι απειλείται από το ΚΙΝΑΛ.

«Αυτή η στιγμή είναι μια στιγμή να αξιολογήσουμε αν υπάρχει μία δυσαρμονία ανάμεσα στις εκλογές του 2019 και την κοινωνία. Όσα ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας μας πλήγωσαν και γι' αυτό οφείλουμε μία συγνώμη στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν αλλά κι ένα ευχαριστώ στα σώματα ασφαλείας στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που πολέμησαν πέντε ημέρες για να αποφύγουμε τα χειρότερα η συγγνώμη είναι μια έντιμη αναγνώριση των όσων δεν πήγαν καλά», είπε.

Και τόνισε: «Λέμε συγγνώμη γιατί γνωρίζουμε ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κλονίστηκε αλλά δεν γκρεμίστηκε. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνω την αξιωματική αντιπολίτευση που οδύρεται ότι δεν είχαμε νεκρούς στις φυσικές καταστροφές αλλά στην πανδημία. Αυτό είναι υποκρισία.»

Τέλος, είπε ότι «η συγνώμη είναι εφαλτήριο για να πάμε παρακάτω. Και όταν είναι ειλικρινής είναι πολύ καλύτερη από παραίτηση και αντικαταστάσεις».

Απάντηση Σκέρτσου σε Ραγκούση για σύσκεψη και Αττική Οδό

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Σκέρτσου, στα ερωτήματα που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στις συσκέψεις που έγιναν ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, καθώς και αν κρατήθηκαν πρακτικά και αν η εταιρία Αττική Οδός ζήτησε από την κυβέρνηση να κλείσει τον δρόμο. «Δεν ανακαλύπτετε την πυρίτιδα. Συμμετείχα, στη σύσκεψη όπως προκύπτει εκ του ρόλου μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος ενώ διέψευσε ότι η εταιρία Αττική Οδός ζήτησε από την κυβέρνηση να κλείσει τον δρόμο της Αττικής Οδού. Σχετικά με την τήρηση πρακτικών ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «βγήκε αναλυτικό δελτίο τύπου για την σύσκεψη».

Έντονη όμως ήταν και η αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή, που απαντώντας στον κ. Ραγκούση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το επιτελικό κράτος σημαίνει όχι άλλη Μάνδρα και όχι άλλο Μάτι. Πάει πολύ, από μια κυβέρνηση που στο διάστημα της διακυβέρνησης της είχαμε θύματα και βιώσαμε τραγικές καταστάσεις από τις φονικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες, να ζητάτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων που βεβαίως ως μια κυβέρνηση συνεπής και σοβαρή κράτησε. Όχι λοιπόν, μαθήματα επιτελικού κράτους δεν δεχόμαστε, από μια κυβέρνηση που κατέστρεψε ότι θεσμικά υπάρχει σε αυτή την χώρα».

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: skai.gr