Διήμερη «κόλαση» στη Βουλή με σόου και παραπομπή Πολάκη, αλλά και αγωγή από Γεωργιάδη

Διήμερο μεγάλης έντασης και αντεγκλήσεων στην Βουλή, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να γίνεται για ακόμη μια φορά κόκκινο πανί για την πλειοψηφία.

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, με το επεισόδιο που προκλήθηκε, όταν στο βήμα ανέβηκε ο Παύλος Πολάκης κατά την συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο. Εκεί έκανε αναφορά στην υπόθεση Novartis απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Προκειμένου να τηρήσει την τάξη στη διαδικασία ο προεδρεύων στην Ολομέλεια, Χαράλαμπος Αθανασίου, τον διέκοψε ζητώντας του να «επανέλθει στο θέμα».

«Ό,τι και να κάνετε, εγώ θα τα πω!» του απάντησε ο κ. Πολάκης, με τον κ. Αθανασίου να του απαντά: «Δεν συμμορφώνεστε;» και στην συνέχεια να του αφαιρεί τον λόγο.

Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην αίθουσα για να απαγγείλει μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης δεν έδειξε, όμως, να πτοείται και άρχισε να απευθύνεται εκτός μικροφώνου στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας του: «Θα στα πω και από δω!».

Παρά τις φωνές του Αδ. Γεωργιάδη προς το προεδρείο («άστον να τα πει!») ο κ. Αθανασίου επέμεινε στην απόφασή του και έδωσε εντολή στους πρακτικοκογράφους να μην καταγραφεί τίποτα από όσα είπε ο κ. Πολάκης.

Η επιμονή του κ. Πολάκη να μην κατεβαίνει από το βήμα, παρά τις προσπάθειες και της ίδιας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, έκαναν τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να μιλήσει για απόπειρα του κ. Πολάκη να κάνει κατάληψη.

Η ένταση στην Ολομέλεια επαναλήφθηκε και σήμερα, με τον κ. Πολάκη να επιμένει πως δεν έκανε κατάληψη στο βήμα της Ολομέλειας, αλλά περίμενε να του επιβληθεί μομφή από το προεδρείο.

Ο κ. Τασούλας επανήλθε στέλνοντας αυστηρό μήνυμα πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει την Ολομέλεια σε κόλαση και ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν έχει κάτι άλλο να συζητήσει με τον κ.Πολάκη και πως προχωρά σε αγωγή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει συγγνώμη από τον υπουργό Ανάπτυξης για την υπόθεση Novartis.

Περίοδος χάριτος τέλος...

Στην... σέντρα βρέθηκε το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο δέχτηκε σφοδρή κριτική για την πολιτική επιλογή να τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ήταν ξεκάθαρος: «Κάνει λάθος το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς, έχει αποφασίσει τις προτεραιότητες και τη στρατηγική του και είναι δικαίωμά του. Έχει στρίψει το τιμόνι αριστερά, γιατί αυτό θεωρεί ότι πρέπει να κάνει για να καταλάβει ένα χώρο, που θεωρεί ότι είναι προνομιακός γι' αυτό. Όμως, αυτό είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή. Τα πράγματα εδώ είναι συγκεκριμένα και δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις από αυτούς που προσπαθούν να ευτελίσουν τους θεσμούς, από τον Πολακισμό που ταυτίζεται με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια πλευρά και με τους κανόνες της δημοκρατίας και του κοινοβουλίου από την άλλη».

Απαντώντας σήμερα στις αιτιάσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, είπε: «Εμείς είμαστε κοινοβουλευτικό κόμμα.Δεν είμαστε ούτε διαιτητές, ούτε ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουμε τον πολιτικό σας παραλογισμό».

Επισήμως, το ΚΙΝΑΛ ανέφερε σε σχόλιό του: «Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

Εξάλλου ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης απάντησε στην κριτική: «Υποδείξεις για το ποια πρέπει να είναι η στάση του, το ΚΙΝΑΛ δεν δέχεται. Μαθήματα και υποδείξεις κομματικού πατριωτισμού και πολιτικού πολιτισμού, προφανώς και δεν μπορείτε να κάνετε, εμείς είμαστε η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, των αγώνων για την Δημοκρατία και των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών. Εμείς είμαστε το μέλλοντου τόπου μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr