Τσίπρας: Οι υποκλοπές αποτελούν μια «πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή»

Oι υποκλοπές αποτελούν μια «πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή», δήλωσε ο κος Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στοχοποιεί όσους τις αναδεικνύουν» και όσους από την αντιπολίτευση «φωνάζουν ότι δεν είναι ανεκτές».

Την άποψη ότι παρόλο που τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αυτά που απασχολούν κυρίως τον κόσμο, οι πολίτες παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν με το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία και «αποστρέφουν το βλέμμα με αποτροπιασμό» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στη Λαμία.

Όπως επανέλαβε, παραπέμποντας στα λεγόμενα των πρώην πρωθυπουργών της παράταξης της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι υποκλοπές αποτελούν μια «πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στοχοποιεί όσους τις αναδεικνύουν» και όσους από την αντιπολίτευση «φωνάζουν ότι δεν είναι ανεκτές».

«Αν στο όνομα της οποιαδήποτε κρίσης δεχόμαστε τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, δεν απέχει πολύ το να βάλουμε τη δημοκρατία στο απόσπασμα», δήλωσε ο Αλ Τσίπρας, καλώντας όλους τους «δημοκρατικούς πολίτες απ' όλα τα κόμματα» να ενώσουν τη φωνή και να πουν «ως εδώ».

Τόνισε δε, πως «σε οποιαδήποτε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία» αν γινόντουσαν τέτοιες αποκαλύψεις, «δεν θα μπορούσε να σταθεί η κυβέρνηση ούτε λεπτό»- μόνο σε «αυταρχικές χώρες» όπως το Κατάρ.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο των παρακολουθήσεων σε υποθέσεις όπως της Εύας Καϊλή, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι υπάρχει Σύνταγμα και νόμοι που ορίζουν πώς πρέπει να γίνονται οι παρακολουθήσεις στη βάση θεσμικών εγγυήσεων.

«Εδώ είχαμε σωρεία παρανομιών από την πλευρά όσων έθεσαν σε παρακολούθηση το μισό πολιτικό σύστημα, διότι δεν υπήρξε προφανώς κανένας εθνικός λόγος, καμία υποψία ότι θα τελέσουν εγκληματικές πράξεις», σημείωσε και έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον κ. Ανδρουλάκη πως «ποτέ δεν μας είπαν τον εθνικό λόγο».

Όπως είπε, αυτή η παρακολούθηση πρόλαβε να αποδειχθεί πριν αρχίσουν «να καίνε στοιχεία» και να εκτοξεύουν «απειλές και ποινές φυλάκισης, κραδαίνοντας το απόρρητο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ