Μαργαρίτης Σχοινάς για QatarGate: «Έχω λάβει μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε ευθέως σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν έχει λάβει δώρα από το Κατάρ

Απαντήσεις στα όσα ακούγονται γύρω από το όνομά του και την πιθανή ανάμειξή του στο QatarGate από διάφορα δημοσιεύματα, έδωσε σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: δεν αυτοσχεδιάζουμε εδώ», είπε. «Δόξα τω Θεώ που έγραψα στο Twitter», πρόσθεσε. «Μπορείτε να φανταστείτε τι είδους κριτική θα είχα δεχτεί αν δεν είχα γράψει στο Twitter όλα όσα έκανα όλα όσα είπα στο φως της ημέρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε tweet που είχε κάνει κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ τον περασμένο Νοέμβριο αναφερόταν στη «σημαντική και απτή πρόοδο του Κατάρ στη μεταρρύθμιση της εργασίας», ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, είχε κάνει ένα ενθουσιώδη tweet όταν εκπροσώπησε την ΕΕ στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο μήνα.

Ο Έλληνας επίτροπος συνέχισε λέγοντας ότι ήταν απαραίτητο να εκπροσωπηθεί η Ευρώπη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεδομένης της διεθνούς σημασίας και του συμβολικού ρόλου της μετά την πανδημία.

«Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να λείπει από την περίσταση», είπε. 

Ερωτηθείς ευθέως αν είχε λάβει ποτέ δώρα από το Κατάρ, ο κ. Σχοινάς απάντησε λέγοντας: «Ναι, έχω λάβει μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες», είπε. «Νομίζω ότι τα άφησα και τα δύο στον οδηγό που με αφησε στο γήπεδο».

Πηγή: skai.gr