Δένδιας: Η Ελλάδα εργάζεται ώστε κάθε αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως

«Αλλά η Ελλάδα εργάζεται για κάτι πολύ μεγαλύτερο, για κάτι απολύτως απαραίτητο για την εθνική μας επιβίωση: για την επικράτηση στην παγκόσμια κοινότητα ενός αφηγήματος προστασίας της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών» είπε ο υπουργός Εξωτερικών

«Κάθε αναθεωρητισμός και απειλή πολέμου πρέπει να θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία, επισημαίνοντας παράλληλα πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να στέκεται στο πλευρό όσων «απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο».

«Εκπροσώπησα σήμερα εδώ στο Παρίσι, στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο πρόεδρος Μακρόν, την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τοποθετήθηκα για όσα η Ελλάδα προσφέρει αλλά επίσης και για τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όπως η Οδησσός, η Χερσώνα, η μαρτυρική Μαριούπολη, η Ζαπορίζια. Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία, όπως και όλοι οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί της» ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

«Αλλά η Ελλάδα εργάζεται για κάτι πολύ μεγαλύτερο, για κάτι απολύτως απαραίτητο για την εθνική μας επιβίωση: για την επικράτηση στην παγκόσμια κοινότητα ενός αφηγήματος προστασίας της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών. Ώστε κάθε πόλεμος, κάθε απειλή πολέμου, κάθε αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «η παγκόσμια κοινότητα έχει την υποχρέωση να σταθεί πάντοτε δίπλα σε αυτούς που απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: skai.gr