Σταϊκούρας-ΣΚΑΪ 100.3: Γενναιόδωρο το πακέτο στήριξης-Θα είμαστε συνεχώς κοντά στην κοινωνία

Το πακέτο που ανακοινώσαμε είναι αρκετά γενναιόδωρο και δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 και στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι  η προσέγγιση που κάναμε ήταν η πιο σωστή.

Διευκρίνισε παράλληλα πως αν σε μια οικογένεια με εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ υπάρχουν δυο αυτοκίνητα θα δοθεί επιδότηση καυσίμων και για τα δυο αρκεί τα μην είναι και τα δυο  όνομα του ίδιου ιδιοκτήτη.

Σε ερώτηση αν θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο η επιδότηση καυσίμου ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί αλλά πρέπει  να ξέρεις πότε και πόσο μπορείς να παρέμβεις»

Τόνισε επίσης ότι κανένα κράτος μέλος της ΕΕ  δεν μπορεί να καλύψει μόνο του τις ανάγκες στήριξης γι' αυτό απαιτούνται και ευρωπαϊκές πολιτικές.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού δήλωσε ότι πρέπει να είναι γενναία αλλά και ρεαλιστική προσθέτοντας ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει ώστε να ανακοινωθούν οι αποφάσεις τέλος Απρίλιου.

Πηγή: skai.gr