Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ανίκανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση

Δριμεία κριτική άσκησε στην Κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που παραχώρησε, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

«Η κοινωνία βιώνει μια βαθιά κρίση. Η εκτίναξη των τιμών στην έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα είδη βασικής κατανάλωσης. Την ίδια στιγμή το εισόδημα παραμένει σταθερά μειωμένο. Αυτές είναι συνθήκες κοινωνικής κρίσης και δυστυχώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο» είπε.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης ανέφερε «χθες ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να μιλήσει για μέτρα στήριξης, τα οποία όμως είναι μέτρα που δεν πρόκειται να αισθανθεί καν ο πολίτης. Είπε ότι θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Εκεί που θέλει είναι αρεστός. Σε φοροαπαλλαγές στον μεγάλο πλούτο, σε εκατομμύρια σε ΜΜΕ, σε απευθείας αναθέσεις. Όταν πρόκειται όμως να στηρίξει τον εργαζόμενο, το νοικοκυριό και τον πολίτη παραμένει ο μισθός σταθερός εδώ και χρόνια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε «είπε ψέματα ότι η κρίση αυτή ήρθε δήθεν τις τελευταίες μέρες που είναι ο πόλεμος. Η κρίση υπάρχει εδώ και μήνες. Δεν κινήθηκε για να την αντιμετωπίσει, αντιθέτως με τις επιλογές του έχει γίνει πολλαπλασιαστής αυτής της κρίσης. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε την αισχροκέρδεια, στα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα. Και στην ουσία δίνονται ψευτοεπιδοτήσεις ενώ ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας να παραμένει αλώβητος».

Έπειτα ο κύριος Τσίπρας εκτίμησε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η μείωση του ΦΠΑ και το πλαφόν στην ηλεκτροπαραγωγή και φυσικό αέριο είναι μέτρα τα οποία μπορούν να δώσουν μία διέξοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη, ότι η χώρα αξίζει μια κυβέρνηση ευθύνης και όχι μια κυβέρνηση της δικαιολογίας.

Πηγή: GRtimes