Ανδρουλάκης: Χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία ώστε να μην αυξηθούν οι ανισότητες από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια

«Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι χώρες τα μέσα να υποστηρίξουν τους πιο ευάλωτους πολίτες από τις ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας. Χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι ανισότητες δεν θα αυξηθούν, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των διαφορετικών χωρών. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της παρέμβασής του το απόγευμα στην συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι δραματικές εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε την σημασία κοινών εργαλείων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του ράλι των ανατιμήσεων, που επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μου τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζει σε μια συνεχή κρίση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πληρώσουν το τίμημα πάλι οι πολίτες. Θα υπονόμευε το ευρωπαϊκό εγχείρημα και την ενότητα που είναι αναγκαία».

Αναφερόμενος στα εκατομμύρια Ουκρανών προσφύγων που εγκατέλειψαν την χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η Κομισιόν πρέπει να προτείνει ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασής τους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ