Αποτροπιασμός στον ΟΗΕ από τα ντοκουμέντα για τους 92 γυμνούς μετανάστες που έδειξε ο Μηταράκης

Η Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Νότης Μηταράκης, δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία. 

Τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό η Τουρκία έθεσε την Πέμπτη στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Τσάμπα Κορόσι, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης. 

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρέθεσε ο υπουργός με τους 92 γυμνούς μετανάστες, προκάλεσαν σοκ στον κ. Κορόσι, ο οποίος δεν έκρυψε τον αποτροπιασμό του, και επαίνεσε την εν γένει στάση της Ελλάδας στο ζήτημα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Νέα Υόρκη, Χριστόδουλος Αθανασάτος. 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε την ενδελεχή έρευνα του περιστατικού. 

Η Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Νότης Μηταράκης, δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία. 

Παράλληλα, τόνισε ο υπουργός, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι είναι άλλο το ανθρωπιστικό κομμάτι στο μεταναστευτικό, και άλλο η αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών. «Καθήκον της Τουρκίας είναι να προστατεύει τα σύνορα της για να μην εξέλθουν οι μετανάστες, όπως και καθήκον της Ελλάδας είναι να αποτρέψει τη διαφυγή τους προς τη Δυτική Ευρώπη» σημείωσε.

Η δήλωση του Νότη Μηταράκη 

«Μίλησα με τον πρόεδρο της ΓΝ του ΟΗΕ, του έδωσα και φωτογραφίες από το περιστατικό. Είναι απαράδεκτο, αυτοί οι 92 άνθρωποι γυμνώθηκαν από τις αρχές της γείτονος, σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες, διασώθηκαν από τη Frontex και τις ελληνικές αρχές. Πρέπει αυτό το περιστατικό οπωσδήποτε να εξεταστεί σε βάθος, και σίγουρα να μην επαναληφθεί».  

Πηγή: skai.gr