Κλείσιμο

Παραλήρημα Σοϊλού: Οι ΗΠΑ πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία – «Ενδιάμεσοι» των Αμερικανών Ελλάδα, Κούρδοι και Ταϊβάν!

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε δε ευθέως, πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από το τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν υιοθέτησε ηπιότερη στάση.  

Παραλήρημα άνευ προηγουμένου από τον «σκληροπυρηνικό» υπουργό Εσωτερικών της Τουρκιάς Σουλεϊμάν Σοϊλού. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σοϊλού χαρακτήρισε ως «ενδιάμεσους» των διεθνών συμφερόντων των Αμερικανών την Ελλάδα, τους Κούρδους αλλά και την… Ταϊβάν, ενώ δήλωσε ευθέως πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν τον... άδειασε υιοθετόντας ηπιότερη στάση.  

«Οι ΗΠΑ κανονίζουν τα σχέδια τους με την Κίνα μέσω της Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας, και τους λογαριασμούς τους στη τη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/PYD» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Οι ΗΠΑ πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις» 

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε δε ευθέως, πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από το τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν υιοθέτησε ηπιότερη στάση. Ο Σοϊλού δεν είχε δεχθεί τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας την αντίδραση του Λευκού Οίκου που μίλησε για ανεύθυνη στάση.

«Η επίθεση και στη Μερσίνη (26 Σεπτεμβρίου 2022 βόμβα κοντά σε αστυνομικό τμήμα με ένα νεκρό), αλλά και στην οδό Ιστικλάλ, προέρχονται από το Μανμπίτς (Συρία). Στο Μανμπίτς βρίσκονται τα αφεντικά σας, απλό είναι. Πίσω από αυτό, στέκεται η Αμερική, το PYD και το PKK» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Δεν παίρνουμε την άδεια κανενός»

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει επιρροή από το Αζερμπαϊτζάν ως τη Λιβύη. Είναι μια χώρα που δεν παίρνει άδεια από κανέναν ακόμη και όταν ψάχνει φυσικούς πόρους στις θάλασσες, όταν πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών πέρα των συνόρων, όταν ανοίγει τα Βαρώσια, όταν προσεύχεται μέσα  στην Αγία Σοφία, όταν φτιάχνει το αυτοκίνητο εγχώριας κατασκευής» σχολίασε προκλητικά ο Σοϊλού.  

Ο Σοϊλού πήρε και το μέρος της Τεχεράνης

«Με τις κυρώσεις που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες απομόνωσαν και ξέκοψαν το Ιράν από όλο τον κόσμο» ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος του καθεστώτος της Τεχεράνης. 

Πηγή: skai.gr