Qatargate: Προφυλακιστέα η Εύα Καϊλή - Απορρίφθηκε το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι

Η ευρωβουλευτής θα παραμείνει για ένα μήνα στις φυλακές Χάρεν - Μπορεί να ασκήσει έφεση μέσα στο επόμενο 24ωρο - Μιάμιση ώρα κράτησε το πρωί η απολογία της

Την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές παρά το αίτημα των δικηγόρων της να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών η προφυλάκιση της ευρωβουλευτή θα παραταθεί για ένα μήνα, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα των δικηγόρων της.

Το δελτίο τύπου της εισαγγελίας αναφέρει ότι η κυρία Καϊλή βρέθηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την υπόθεση που αφορά οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Αναφέρει ακόμη πως για το καλό των ερευνών δεν θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο.

Η κυρία Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές Χάρεν για το επόμενο διάστημα. Παρ' όλα αυτά μπορεί να ασκήσει έφεση μέσα στο επόμενο 24ωρο και να εμφανιστεί στη συνέχεια ενώπιον του αντίστοιχου εφετείου του Βελγίου μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία της Εύας Καϊλή σήμερα το πρωί ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου διήρκησε περίπου 1,5 ώρα. Ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, είχε ζητήσει η κυρία Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία για διαφθορά σε ό,τι την αφορά. Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα. Ωστόσο, η εισαγγελία απέρριψε τα αιτήματα.

Στη φυλακή παραμένει επίσης ο σύντροφός της Φραντζέσκο Τζιόρτζι και ο Πιερ Αντόνιο Πατσιέρι.

Οι βελγικές αρχές όπως φαίνεται από την απόφασή τους δεν έλαβαν υπόψη πως η κόρη της Καϊλή και του Τζιόρτζι μένει χωρίς γονείς μετά την προφυλάκιση και των δύο καθώς η βελγική νομοθεσία δεν περιλαμβάνει μια τέτοια προϋπόθεση. Στις φυλακές Χάρεν ωστόσο υπάρχουν ειδικές υποδομές ώστε αν παραταθεί η κράτησή της να μπορεί να μπορεί να δεί την κόρη της ίσως και να μείνει εκεί.

Πηγή: skai.gr