Νέες απειλές από Τσελίκ: Οι σύμμαχοί μας στηρίζουν τις μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις της Ελλάδας

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

Πιστός στο αφήγημα «για όλα φταίει η Ελλάδα», ο εκπρόσωπος του τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Αθήνας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια ότι προσπαθούν να χαλάσουν τις συμφωνίες για... ειρήνη της Άγκυρας, αλλά και τους συμμάχους της χώρας του για στήριξη των «κακομαθημένων, μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων» της Ελλάδας, λέγοντας μάλιστα ότι οι σύμμαχοί τους, «στερούνται οπτικής και ικανότητας ειρήνης», μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

«Οι εξελίξεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο ή την Κύπρο έχουν επίσης δείξει πώς οι σύμμαχοί μας στερούνται οπτικής και ικανότητας για ειρήνη, με το να υποστηρίζουν τη μονομερή στάση της Ελλάδας και τις κακομαθημένες, μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις της.

Η εικόνα που έχει προτάξει η Ελλάδα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση με την 'Ελληνοκυπριακή  πλευρά' στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν υπηρετεί την ειρήνη. Όπως ήδη είδαμε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία. 

Εκεί που η Τουρκία έχει υπογράψει μια καλή συμφωνία, έχει συμβάλει στην οικοδόμηση μιας καλής συνεργασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός ή ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, έρχεται αμέσως μετά με μια προσέγγιση που λέει "πώς μπορούμε να το διαταράξουμε αυτό"», ανέφερε και συνέχισε: 

«Φυσικά, είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την 'ΤΔΒΚ' να πάρει τη θέση της στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών ως παρατηρητής. Οι εξελίξεις στο θέμα της 'ΤΔΒΚ' ήταν επίσης το χαρακτηριστικό σημείο της χρονιάς που πέρασε. Ευελπιστώ ότι, στις αρχές του νέου έτους, θα προβώ σε μια συνολική αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε.

Το Kizil Elma να είναι καλοτάξιδο. Ο κ. Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ είχε πει πως δεν κατάφεραν να το κρατήσουν άλλο στη Γη. Εύχομαι να μείνει μόνιμα στους αιθέρες για να συμβάλουμε στην άμυνα της χώρας μας όπως και στην παγκόσμια ειρήνη. Επίσης το Κizil Elma θα παίζει κρίσιμο ρόλο και καθοριστικό ρόλο στην προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας όπου είμαστε αντιμέτωποι με διάφορες προβοκάτσιες».


 

Πηγή: skai.gr