Κλείσιμο

Προϋπολογισμός 2023 - Σκανδαλίδης: «Έχετε κακή σχέση με τους αριθμούς, και χειρότερη σχέση με τα ουσιαστικά προβλήματα της ανάπτυξης»

Ο φετινός προϋπολογισμός είναι πιστό αντίγραφο της αποτυχημένης συντηρητικής, αναποτελεσματικής και βαθιά άδικης και αντικοινωνικής οικονομικής συνταγής σας, σχολίασε ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Για τον φετινό προϋπολογισμό αλλά και για την υπόθεση της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κ. Σκανδαλίδης, στο πλαίσιο της 1ης ημέρας συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2023 στην ολομέλεια της Βουλής.

Για το θέμα του προϋπολογισμού, που προανήγγειλε ότι θα τον καταψηφίσει, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «δεν διεκδικεί καμιά πρωτοτυπία» παρά το ότι, τον εμφανίζετε ως ιστορικό και μοναδικό, καθώς επαίρεστε ότι είναι εκτός μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας. Όπως είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο προϋπολογισμός «κινείται ακριβώς στο ίδιο κλίμα, την ίδια γραμμή με τους προηγούμενους τρεις, παραθέτοντας ένα σαξές στόρυ. Έχετε κακή σχέση με τους αριθμούς, και χειρότερη σχέση με τα ουσιαστικά προβλήματα της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντίθετα με τις έωλες επιδίωξη σας, είναι πιστό αντίγραφο της αποτυχημένης συντηρητικής, αναποτελεσματικής και βαθιά άδικης και αντικοινωνικής οικονομικής συνταγής σας», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Όσον αφορά την υπόθεση της της Εύας Καϊλή ο κ. Σκανδαλίδης, είπε: «Διαβάζω από πρωί σε διάφορα σάιτ και κείμενα αναλυτών ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να λεηλατηθεί το ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσει την αυτοδυναμία είπε ο κ. Σκανδαλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «δεν έχει μπει σε αυτό το φτηνό πολιτικό παιχνίδι πάνω σε μια θλιβερή υπόθεση, που ασφαλώς εγείρει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα».

Όπως είπε, η αντιμετώπιση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπήρξε άμεση και αφοπλιστική, ενώ στην ερώτηση που έθεσε η κυβέρνηση «γιατί δεν έγινε αυτό πριν» είπε ότι, «για πολιτική διαφορά, χωρίς στοιχεία, δεν διαγράφει, εδώ και πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ. Μόλις εμφανίστηκε, η αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ακαριαία» είπε ο κ. Σκανδαλίδης και συνέχισε: Στο ηθικό θέμα οφείλουμε να είμαστε άτεγκτοι. Και στο πολιτικό θέμα όμως, δεν χωρούν συμψηφισμοί. «'Αλλο η προσωπική επιλογή και πορεία του καθένα, που είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, και άλλο η συνειδητή χειραγώγηση των θεσμών, των προβλημάτων διαφάνειας και Δημοκρατίας, που κατά συρροή παραβιάζει η κυβέρνηση με τη στάση της», υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης. Όπως είπε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, «κάνετε λάθος εάν τα βάλετε στην ίδια ζυγαριά και προσπαθείτε να τα ζυγίσετε, χαρούμενοι, γιατί θα πάτε σε κάποια εκλογή, που νομίζετε ότι θα περπατήσετε μια βόλτα στο δάσος. Κάνετε λάθος».

Ο κ. Σκανδαλίδης που μίλησε για το «θλιβερό φαινόμενο», μια νέα κοπέλα που τα είχε όλα μπροστά της, να φτάσει κάποια στιγμή σε μια κορυφή να ζαλιστεί και να πέσει με αυτό τον τρόπο, είπε ότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή θέσπισε τους θεσμούς που αντιμετώπισαν τελικά αυτά τα φαινόμενα. [..] Αυτή μόνο υλοποιεί το «όλα στο φως». Αυτή η παράταξη, εδώ και ένα χρόνο, φιλοδοξεί να χτίσει την πολιτική του μέλλοντος και δεν θα την σταματήσει κανείς, είπε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Πηγή: skai.gr