Δικηγόρος Καϊλή στον ΣΚΑΪ: «Στο Κατάρ πήγε με εντολή και με γνώση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

«Στενός συνεργάτης της κυρίας προέδρου, Ιταλός και αυτός στην καταγωγή, ήταν η σκιά της» αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος για το ταξίδι της ευρωβουλευτή στο Κατάρ

Με γνώση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πήγε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή στο Κατάρ όπως αποκάλυψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης της ευρωβουλετή και πρόσθεσε πως η κυρία Καϊλή δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. 

«Μου είπε ότι όταν πήγε στο Κατάρ, πήγε με εντολή και με γνώση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα στενός συνεργάτης της κυρίας προέδρου, Ιταλός και αυτός στην καταγωγή, ήταν η σκιά της. Με όποιον μίλησε, με όποιον συναντήθηκε ήταν δίπλα της. Και θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα η κυρία Καϊλή αλλα ήταν απόφαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υπάρξουν σχέσεις στενότερες όχι μόνο με το Κατάρ αλλά και με το Κουβέιτ και το Ομάν. Τα χρήματα είναι ένα κομβικό στοιχείο και στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τοποθετηθώ» ανέφερε.

Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης αλλά και τη ψυχολογία της κυρίας Καϊλή είπε: «Είχε τη δυνατότητα να ασκήσει βάση του σωφρονιστικού κώδικά, ένα τηλεφώνημα ή δυο, που αυτή η δυνατότητα δεν της δόθηκε. Από εκεί και πέρα οι συνθήκες είναι πολύ καλές για φυλακή. Τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται σεβαστά. Εγώ προσωπικά είδα μια γυναίκα που αναμφισβήτητα είναι σε άσχημη κατάσταση όταν αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες κι είναι αθώα, όταν υπάρχει μια μονόπλευρη ενημέρωση. Από εκεί και πέρας όμως έχει πλούσια αποθέματα δύναμης, είναι πολιτικός» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το δύο χρονών παιδί που έχει αποκτήσει η κυρία Καϊλή με τον Ιταλό σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι είπε πως βρίσκεται σε φιλικό ζευγάρι. 

Το παιδί της είναι ένα μείζων θέμα που την απασχολεί περισσότερο από όλα διότι ο πατέρας της δεν είναι σε θέση να σταθεί δίπλα στο παιδί. Και μεγάλος σε ηλικία είναι και προβλήματα υγείας έχει και προσωρινά είναι σε ένα φιλικό σπίτι. όσο μπορεί ένα παιδάκι δύο χρόνων να είναι μακριά από την αγάπη και τη θαλπωρή της μητέρας.

Πηγή: skai.gr