Mεταβαίνει στο Ισραήλ ο Δένδιας - Προσέγγιση Ελλάδας – Ισραήλ για Τουρκία

Ευκρινής είναι τις τελευταίες ώρες η προσέγγιση, αλλά και συναντίληψη Αθήνας – Ισραήλ, όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, καθώς οι δυο πλευρές έχουν πυκνώσει τις διπλωματικές επαφές τους.

Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας όπου θα γίνει δεκτός από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, μετά την υποστήριξη της ισραηλινής πλευράς στις τουρκικές προκλήσεις. 

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλά, μετά τη συνάντηση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι με τον Νίκο Δένδια, έγινε γνωστό ότι ο κ. Αμράνι συναντήθηκε και με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.
 
Οι κ. Παναγιωτόπουλος και Αμράνι συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Ο ισραηλινός πρέσβης ανεφέρθη στην ανακοίνωση της Ισραηλινής Κυβερνήσεως, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.


Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, εξέφρασε νωρίτερα με ανακοίνωσή του το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα. Περαιτέρω, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Σημειώνεται ότι ακόμα και ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιάιρ Νετανιάχου, στήριξε την Ελλάδα μέσω Twitter.  

Πηγή: skai.gr