Πρόεδρος κυπριακής Βουλής στον ΣΚΑΪ: Η απάντηση του Κιέβου για τη διακοπή της σύνδεσης Ζελένσκι

Για την αιφνίδια διακοπή της σύνδεσης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τη Βουλή της Κύπρου, τη στιγμή που γίνονταν αναφορές στην τουρκική κατοχή στο νησί, μίλησε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Έχει διευκρινιστεί ότι επρόκειτο για τεχνικό λάθος, - αυτό δηλώνει τουλάχιστον και γραπτώς και προφορικά δια μέσω του ίδιου του πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο» τόνισε η κ. Δημητρίου προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το Κίεβο, δεν υπήρχε ούτε πρόθεση, ούτε σκοπιμότητα πίσω από τη διακοπή της σύνδεσης.

Καμιά τοποθέτηση από τον πρόεδρο Ζελένσκι στην τουρκική κατοχή

Η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση επί του θέματος της τουρκικής κατοχής από τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος «αρκέστηκε να αναφερθεί σε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν τη δεδομένη στιγμή στην Ουκρανία».

Πρόσθεσε πως εκείνη δεν μπορεί να αποδώσει οποιαδήποτε σκοπιμότητα χωρίς να γνωρίζει και πως η Κυπριακή Δημοκρατία, φροντίζει και οφείλει σε κάθε βήμα και ευκαιρία που της προσφέρεται, να αναδεικνύει τι συμβαίνει στην πατρίδα της, που συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατοχή. «Δεν μπορούν να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά», τόνισε.

Χωρίς αστερίσκους η στήριξή μας στον ουκρανικό λαό

Η κ. Δημητρίου, είπε ακόμη ότι η Κύπρος παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία και έχει ξεκάθαρη θέση για τα όσα συμβαίνουν.

«Εμάς, το διαπραγματευτικό μας πλεονέκτημα, είναι η νομιμότητα. Είναι η πλήρης σύμπνοια με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Και τώρα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς όρους, στεκόμαστε όπως πρέπει στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Να στηρίξουμε τον ουκρανικό λαό και να καταδικάσουμε με τον πιο έντονο τρόπο όλο αυτό που συμβαίνει με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Πηγή: skai.gr