Νίκος Δένδιας: Η κρίση στην Ουκρανία αφορά βασικές αρχές μας - Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη θέση

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συμμετέχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τον περαιτέρω συντονισμό δράσεων των κρατών - μελών της ΕΕ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Προσερχόμενος, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι το θέμα στην ατζέντα είναι και πάλι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για το πρόσφατο ταξίδι του στην Οδησσό, στις 3 Απριλίου, καθώς και για τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια όχι μόνο στην Οδησσό, αλλά και στην Μαριούπολη, κάτι που -όπως είπε- βρίσκουμε εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλούνται από την Ρωσία.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι θα ζητήσει από τους συναδέλφους του να επισπεύσουν τις αποφάσεις για την Λιβύη και τα Δυτικά Βαλκάνια, επειδή αν η ΕΕ δεν δράσει τώρα, υπάρχει κίνδυνος η ΕΕ να έρθει αντιμέτωπη με νέα θέατρα αστάθειας.  

Η κρίση στην Ουκρανία «είναι μια κρίση που αφορά στις βασικές αρχές μας, την δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να λάβουμε ξεκάθαρη θέση σε όλα τα μέτωπα».

Πηγή: skai.gr