Δένδιας: «Πολιτικό ορόσημο» η πλήρης άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ προς την Κύπρο

«Πολιτικό ορόσημο»: Ο Νίκος Δένδιας για την πλήρη άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην Κύπρο

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας»

«Πολιτικό ορόσημο» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την απόφαση για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία προκάλεσε την οργή της Άγκυρας.

«Χαιρετίζω και εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου για την απόφαση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ προς την Κύπρο» σημειώνει στο twitter.

«Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ένα πολιτικό ορόσημο για τις σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Χαιρετίζω επίσης, σημειώνει ο Νίκος Δένδιας, τη συνεισφορά του Αμερικανικού Κογκρέσου και ιδιαίτερα του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, αρχιτέκτονα του East Med Act του 2019.

«Μαζί με την Κύπρο και τις ΗΠΑ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών.
 

Πηγή: skai.gr