Η κρίσιμη ΔΕΘ για τον Αλέξη Τσίπρα

Στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο κ.Τσίπρας στη ΔΕΘ θα εμφανιστεί με την ευθύνη του αυριανού πρωθυπουργού.

Του Αντώνη Αντζολέτου

Η πλέον κρίσιμη ΔΕΘ για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η φετινή, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί μετά τη διήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη να αρχίσει η δημοσκοπική ανάκαμψη του κόμματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και οι άλλες δυνάμεις, κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς επιχειρώντας να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στην πορεία προς τις κάλπες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και με τους στενούς του συνεργάτες βάζει τις τελευταίες "πινελιές" στο σημερινό κείμενο της ομιλίας του στο Βελλίδειο που αναμένεται να ξεπεράσει τη μια ώρα. 

Στο μεγαλύτερο μέρος της παρέμβασής του θα αναφερθεί στην ακρίβεια και στην ενεργειακή κρίση με προτάσεις, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα Καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η αναδιανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και φοροελαφρύνσεις στα μεσαία στρώματα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο στόχος του άλλωστε είναι να ξανακερδίσει και να ξανασυστηθεί στη μεσαία τάξη που του γύρισε την πλάτη το καλοκαίρι του 2019, καθώς επιβαρύνθηκε πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσίασει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ενέργεια, πιθανώς με αναγγελία αναστολής του Χρηματιστηρίου που θα συνοδευτεί και με την φορολόγηση των υπερκεδρών.

Στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο κ.Τσίπρας στη ΔΕΘ θα εμφανιστεί με την ευθύνη του αυριανού πρωθυπουργού. Στόχος του δεν θα είναι να θίξει τα κακώς κείμενα και τις αποτυχίες του κ.Μητσοτάκη αλλά να αναπτύξει ένα διαφορετικό, δημοκρατικό και προοδευτικό μοντέλο και ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. Έμφαση θα δώσει στον κόσμο της εργασίας, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά. 

Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ.Τσίπρας θα εστιάσει στο Κράτος Δικαίου, στη θωράκιση των Θεσμών και της Δημοκρατίας. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει κατά την αυριανή συνέντευξη τύπου η τοπόθετησή του σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις μετεκλογικές συμμαχίες. Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε "τερατογένεση" την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει πάρει τη πρωτιά στην κάλπη της απλής αναλογικής, να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Μάιο είχε δηλώσει για το θέμα: "Πολιτική αλλαγή μπορεί να υπάρξει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα. Να είμαι ξεκάθαρος. Και σε ό,τι αφορά το πρακτικό, το οποίο είναι το πιο ουσιαστικό γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά, αλλά εγώ θα πρόσθετα και κάτι ακόμα: ότι και το πολιτικά ηθικό είναι αυτό".

Πηγή: skai.gr