Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου από τη Μαριούπολη

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ. Το κονβόϊ αναμένεται να κινηθεί με κατεύθυνση τα δυτικά. Για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

«Τη στιγμή αυτή εξελίσσεται προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα πρόξενου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του οργανισμού του ΟΑΣΕ εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς τη Ζαποριζια. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας. Ούτως ή άλλως θα ήθελα πέρα από τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν ο ξεκάθαρα, ότι η παρουσία του τις μέρες αυτές στη Μαριούπολη στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας όπως και η παρουσία του πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελένου και του Δημήτρη Δόχτση του προξένου μας στη Μαριούπολη απευθύνω και πάλι τα θερμότατα συγχαρητήρια μου και τις ευχαριστίες όλων μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από τις τοπικές αρχές περίπου 2.000 οχήματα έχουν εγκαταλείψει την πολιορκούμενη πόλη.

Πηγή: skai.gr