Η Τουρκία κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις, και αντί να περιορίσει τα κυκλώματα των διακινητών έγινε η ίδια διακινητής επισήμανε την Τετάρτη ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

«Η Τουρκία κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις  σε βάρος της χώρας μας. Ακόμα  μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασε σήμερα με δήθεν τραυματισμούς από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ενώ πριν από λίγο μιλούσαν για τραυματίες, τώρα μιλάνε για νεκρό, τα fake news δεν έχουν τελειωμό, δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές» πρόσθεσε.  

 


Η Τουρκιά, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, αντί να περιορίσει τα κυκλώματα των μεταναστών και προσφύγων έχει γίνει η ίδια διακινητής σε συντονισμένη επιχείρηση, παραθέτοντας τόσο δηλώσεις του τούρκου προέδρου και αξιωματούχων αλλά και μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών στα ΜΜΕ από τον Έβρο. 

 

«Όλοι μπορούν να αντιληφθούν πόσα αλλά ψέματα έχουν ειπωθεί αυτές τις μέρες, ακούγαμε για μετακινήσεις 100.000 ανθρώπων που περάσανε τα σύνορα όλοι νομίζω έχουν καταλάβει ότι τέτοια πράγματα δεν ισχύουν» απάντησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις δηλώσεις Ερντογάν ότι «βυθίζονται σκάφη».

Οι τουρκικές ενέργειες, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, γίνονται κατά παράβαση της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό. Επανέλαβε ότι αναβάλλεται για ένα μήνα η διαδικασία χορήγησης ασύλου.

 

 

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις