Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την δολοφονία του 36χρονου στον Πειραιά 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απάνθρωπη συμπεριφορά, που ξεφεύγει από κάθε ανθρώπινη λογική» και σημείωσε ότι του συμβάντος επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη

Οργή σε όλους του Έλληνες έχει προκαλέσει η ανθρωποκτονία του 36χρονου Αντώνη χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του τον πέταξαν στην  θάλασσα ενώ επιβιβάστηκε τελευταία στιγμή στο πλοίο και ενώ ο καταπέλτης άγγιζε το έδαφος. 

Διαβάστε σχετικά: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο σήμερα για «απάνθρωπη συμπεριφορά, που ξεφεύγει από κάθε ανθρώπινη λογική» και σημείωσε ότι του συμβάντος επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη.

«Εγώ, αλήθεια σας λέω, επειδή το είδα χθες το βράδυ το βίντεο αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το οποίο είδαμε. Μιλάμε για κάτι απάνθρωπο. Πολύ δύσκολα μπορούμε να βρούμε κάτι προηγούμενο. Είναι μία εγκληματική ενέργεια την οποία, προφανώς, τυπικά θα κρίνει η Δικαιοσύνη. Προφανώς. Αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν την αποστροφή μας, την οργή μας γι' αυτό το οποίο συνέβη. Επελήφθησαν άμεσα οι Αρχές, γύρισε πίσω το πλοίο, θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες. Αλλά πραγματικά είναι αδιανόητο να βλέπουμε τέτοιες εικόνες να συμβαίνουν. Να χάνει ένας άνθρωπος με αυτό τον τρόπο τη ζωή του, να του αφαιρείται η ζωή στην πραγματικότητα. Δεν είναι ότι έπεσε, είδαμε τι συνέβη. Είναι ντροπή αυτό το οποίο συνέβη. Είναι μια εγκληματική ενέργεια και ελπίζω η Δικαιοσύνη, μετά τη δέουσα διαδικασία, να επιβάλει τις πιο αυστηρές τιμωρίες» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης 

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι εικόνες σοκάρουν. Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.   «Οι έρευνες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και να δοθούν απαντήσεις. Πού βρίσκονταν οι άνθρωποι του λιμενικού την ώρα της τραγωδίας; Γιατί επετράπη να φτάσει το πλοίο στην Αίγινα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι;», προσθέτει.

«Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Η αποτρόπαια δολοφονία -γιατί περί τέτοιας πρόκειται- ενός νέου ανθρώπου οφείλει άμεσα να διερευνηθεί. Το πώς, τα γιατί. Και να αποδοθούν ευθύνες. Τον έλεγαν Αντώνη Καρυώτη, ήταν 36 χρόνων, από τον 'Αγιο Νικόλαο Κρήτης», καταλήγει.

«Δε μπορώ να πω καλημέρα. Το βίντεο ανατριχιάζει», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς. «Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Λιγότερο από ένα εισιτήριο; Αυτό λέει η ζυγαριά των αξιών μας πλέον;», διερωτάται.

«Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά», σχολιάζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηςή του για το τραγικό περιστατικό και τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά.

«Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας. Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για "ατύχημα"», σημειώνει.

Πηγή: skai.gr