Κλείσιμο

ΠΑΣΟΚ: «Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια- Ποιοι μπαίνουν στην «εκλογική κούρσα»

Είναι σύνηθες να καταγράφονται «τζαρτζαρίσματα» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελευταία στροφή πριν τις εκλογές.

Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Στις 29 Ιανουαρίου αναμένεται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια.

Την παραίτηση επιβεβαίωσε και η Χαριλάου Τρικούπη αναφέροντας: «Η Αναστασία Σιμητροπούλου υπέβαλε την παραίτηση της από τη θέση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για προσωπικούς λόγους. Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή της όλους αυτούς τους μήνες στη συλλογική προσπάθεια, την οποία θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις».

Από καμία πλευρά δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για το διαζύγιο.

Η κ. Σιμητροπούλου που είχε παραιτηθεί από τη θέση της αντιδημάρχου στο Δήμο Αλίμου, ήταν γνωστό πως θα κατέβαινε υποψήφια στον νότιο τομέα της Αθήνας όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να πολιτευτούν η Τόνια  Αντωνίου, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Παύλος Χρηστίδης κ.α.

Είναι σύνηθες να καταγράφονται «τζαρτζαρίσματα» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελευταία στροφή πριν τις εκλογές.

Η ενσωμάτωση των αλλαγών από τη νέα απογράφη έχει προκαλέσει καθυστερήσεις σε όλα τα κόμματα και αυτό έχει προκαλέσει έναν ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν έως τώρα για την Α΄ Αθήνας φέρεται να έχουν κλειδώσει: Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Αποστολόπουλος, Γιώργος Γιάνναρος, Πόπη Γιαννοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Καρέλας, Ρωξάνη Μπέη, Δημήτρης Οικονόμου.

Το 2019 το ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια είχε καταγράψει ποσοστό 5,16% και στη Χαριλάου Τρικούπη ευελπιστούν για ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Δυνατή εκπροσώπηση θα έχει το κόμμα και στον βόρειο τομέα της Αθήνας με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιλένα Αποστολάκη, Τάσο Βασιλείου, Πάνο Βλάχο, Παναγιώτη Γκανιάτσο, Κατερίνα Δορυφόρου, Ρένια Ζαρκαδούλα, Ξένο Μανιατογιάννη, Κατερίνα Μπατζελή, Ανδρέα Παπαδόπουλο, Γιάννη Πούπκο και Έφη Χαλάτση να φέρονται πως θα συμπληρώνουν τη λίστα. Στον δυτικό τομέα αναμένεται τη μάχη του σταυρού να δώσουν οι: Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Βαθιώτης, Ηρακλής Δρούλιας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Θανάσης Κατερινόπουλος, Θεόδωρος Κοτταράς, Κωνσταντίνα Μπακογιαννίκη.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου) ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά τις τρεις περιφέρειες που θα επιλέξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να πολιτευτεί θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν επιλέξει το Ηράκλειο, που είναι ο τόπος καταγωγής του, καθώς το ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί να πετύχει πολύ υψηλά ποσοστά σε όλο το νησί. Μια πόλη της βόρειας Ελλάδας ίσως είναι μέσα στις βλέψεις του, καθώς και μια περιφέρεια της Αττικής.

Στη Νέα Δημοκρατία εργάζονται πυρετωδώς για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα ημερών να συνεδριάσει αρχικά η Πολιτική Γραμματεία για να εγκρίνει περίπου το 80% των ονομάτων.