Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Ελλάδα και Κύπρος ήταν φίλες, περιέργη η μετάβαση στο στρατόπεδο αντιρωσικών αντιδράσεων

«Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη», αναφέρεται στη δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ

Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, με αιχμές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η ρωσική πρεσβεία δημοσιεύει δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αναφέρεται στη στάση της Αθήνας και της Λευκωσίας απέναντι στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στο θέμα των κυρώσεων.

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων», αναφέρει και προσθέτει:

«Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

Πηγή: skai.gr