ΠΑΣΟΚ: Η αγροτική ανάπτυξη στο επίκεντρο του 3ου θεματικού συνεδρίου στη Λάρισα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει, κάνοντας την κεντρική εισήγηση του συνεδρίου, τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη στήριξη του κλάδου και το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα. 

Τον φάκελο της αγροτικής ανάπτυξης ανοίγει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στο τρίτο περιφερειακό θεματικό συνέδριο του κόμματος διοργανώνεται την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, στη Λάρισα.

Το ράλι στις τιμές της ενέργειας και οι μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, καθώς και οι νέες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της γόνιμης συζήτησης με τους παραγωγικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει, κάνοντας την κεντρική εισήγηση του συνεδρίου, τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη στήριξη του κλάδου και το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα. Ανοίγει έτσι και για τον κρίσιμο τομέα της αγροδιατροφής ένας διάλογος με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του κινήματος.  

Ήδη το ΠΑΣΟΚ  - Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει στον αγροτικό κόσμο το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Μεταξύ άλλων, έχει προτείνει την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, την κάλυψη του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών για το μέρος που οφείλεται στην ακριβή ενέργεια, την επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του θεματικού συνεδρίου για την αγροτική ανάπτυξη, που θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα, την Τετάρτη στις 18.00 θα ξεκινήσουν οι θεματικές παρεμβάσεις, που θα αφορούν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τους συνεταιρισμούς, τις ενεργειακές κοινότητες, την κλιματική αλλαγή, την υπεραξία των αγροδιατροφικών προϊόντων κ.ά. 

Θα ακολουθήσει στις 20.00 η κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για το αύριο του πρωτογενούς τομέα.

Παρεμβάσεις στο πλαίσιο του θεματικού συνεδρίου θα κάνουν ακόμη ο βουλευτή Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος για τον Πρωτογενή Τομέα, και η Γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς και ο Γραμματέας του τομέα Αγροτικού Μιχάλης Τζελέπης. Επίσης, τις απόψεις τους θα καταθέσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, μεταποιητές, επιστήμονες με εξειδίκευσηστη διαχείριση φυσικών πόρων και ειδικοί επί αγροτικών παραγωγικών μοντέλων. 

Πηγή: skai.gr