Της Ιωάννας Μάνδρου

Νομίμως εξεδόθησαν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής, αναφέρει σε έγγραφο του προς την Προανακριτική Επιτροπή ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παν.Μπρακουμάτσος, ενώ παράλληλα αναφέρεται στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων όποτε αυτή γίνει.
Για τον τρόπο της εξέτασης ο εισαγγελέας αναφέρεται στην πιστή εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης που προβλέπει τις προϋποθέσεις εξέτασης τους.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απόφαση σε αυτή οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε κάθε στάδιο της έρευνας μπορούν να εξετάζονται  με τη χρήσης ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών  μέσων προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους.

Σε ό, τι αφορά αίτημα εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ποιο ζητούσε με παρέμβαση του εισαγγελέα ΑΠ την ανάκληση εκτέλεσης των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων ο ε κ. Μπρακουμάτσος με έγγραφο του ενημερώνει ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες Παπαγγελόπουλου.
«δεν επεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναφορικά με τη κλήτευση, την εξέταση τον υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής» αναφέρει.

 

Πηγή: skai.gr