Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο για «Σαράφη» και «Κελέση» (upd)

Της Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr 


Και παρέμβαση στον Άρειο Πάγο αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες της καταγγελλόμενης σκευωρίας, εντάσσει στο σχεδιασμό του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» και ενόψει της επανάληψης του «κρυφτού»  με την «Αικατερίνη Κελέση» που έχει κληθεί στις 4 το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ, όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αρνηθεί επίσης να εμφανιστεί προκαλώντας έκδοση νέου εντάλματος και για την ίδια.

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή, έχουν μεταβεί αυτή την ώρα (σ.σ. 12.00) στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, προκειμένου να του επιδώσουν επιστολή, με την οποία ζητούν να ασκήσει τις αρμοδιότητές του επί των υφιστάμενων εισαγγελικών και αστυνομικών οργάνων, ώστε να μην εκτελεστούν τα «παράνομα και καταχρηστικά» όπως τα χαρακτηρίζουν εντάλματα βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων.

Στην επιστολή - αναφορά, που υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Προανακριτική Επιτροπή, επαναλαμβάνεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δια ζώσης εξέταση των αποκαλούμενων «Σαράφη» και «Κελέση» θα άρει ευθέως το καθεστώς προστασίας που τους έχει αποδοθεί, «κατά προφανή καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης (άρθρο 26 Συντ.) αρχής της διάκρισης των εξουσιών».   

Η κίνηση αυτή πάντως θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. 

Δήλωσαν στον ΣΚΑΪ 

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο βγήκε χθες να υπερασπιστεί έναν φυγά, έναν καταζητούμενο από την αστυνομία και να αναγκάσει και το κόμμα του να κάνει το ίδιο σχολίασε» την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας φοβάται ότι αν εξεταστεί ο «Μάξιμος Σαράφης» θα αρχίσει να μιλάει, και μπορεί να μπλέξει διάφορους του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι για την χθεσινή διαδικασία ήταν ενήμερος και ο Άρειος Πάγος. 

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες φοβούνται την εξέταση. Εμείς θέλουμε την φυσική τους παρουσία δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης μέλος της προκαταρκτικής. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την πλήρη ταύτιση με τους προστατευόμενους μάρτυρες θεωρώντας ότι δεν πρέπει να εξεταστούν.
 

 

Πηγή: skai.gr