Νίκος Φίλης: Να υπερασπιστούμε το πανεπιστήμιο απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό

«Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των πανεπιστημιακών και των φοιτητών», δήλωσε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το «παρών» στη φοιτητική συγκέντρωση, μπροστά στην πύλη του ΕΚΠΑ, για την πανεπιστημιακή αστυνομία έδωσε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Στις δηλώσεις του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αναφερόμενος στα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κ. Φίλη: 

«Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών έκανε επίδειξη δύναμης έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια. Πριν λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης απέναντι στους φοιτητές.

Πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των πανεπιστημιακών και των φοιτητών. Πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος-Δικαίου. Θα αποκρουστεί!

Σήμερα υπήρξε μια άμεση απάντηση από πλήθος φοιτητών, οι οποίοι συνεχίζουν να συρρέουν μαζικά στην πανεπιστημιούπολη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί. Ας αναλογιστεί που κατέληξαν οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί που επέλεξαν να συγκρουστούν με τη Νεολαία. 

Ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει. Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των πανεπιστημιακών. Απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί».

Πηγή: skai.gr