Κλείσιμο

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιοι οι άνθρωποι του νέου προέδρου- Η επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ

Κάτι λιγότερο από 24 ώρες μετά την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ και ο νέος πρόεδρος της παράταξης έχει πιάσει ήδη δουλειά με τις συσκέψεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Ιδιαίτερα, στην Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί κλίμα «πυρετού συσκέψεων». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έμεινε μέχρι αργά σήμερα στα γραφεία του κόμματος.

Το πρώτο «crash test» για τον νέο πρόεδρο αναμένεται αύριο στις 4 το μεσημέρι οπότε και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αμέσως μετά θα γίνει ψηφοφορία καθώς ο κος Ανδρουλάκης θα προτείνει ένα πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και ένα πρόσωπο για γραμματέα με δύο ονόματα να θεωρούνται αυτή την ώρα φαβορί.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή Ηλείας ο οποίος συνδέεται με βαθιά πολιτική φιλία με τον κο Ανδρουλάκη ήδη από τα χρόνια του εκσυγχρονισμού (περίοδος 1997 κι έπειτα) και τον Κώστα Σκανδαλίδη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Το δίλημμα μεταξύ εμπειρίας και ανανέωσης είναι σαφές,  εκτός εάν τελικά ο νέος πρόεδρος επιλέξει μια συνδυαστική λύση.
Από εκεί κι έπειτα και άλλα ονόματα πρέπει να συμπληρώσουν το παζλ των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν τον κο Ανδρουλάκη.

Ενδεικτικά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος φαίνεται να αποτελεί πρόταση του Ανδρουλάκη και φαβορί για την θέση του γραμματέα της Κ.Ε στην θέση του κου Χριστοδουλάκη που είναι γραμματέας της κεντρικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως ο γραμματέας δεν ορίζεται από τον πρόεδρο αλλά εκλέγεται.

Αυτός που ορίζεται από τον πρόεδρο είναι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος με κάποιες πρώτες ενδείξεις να προδιαθέτουν για «άρωμα γυναίκας» σε αυτήν την θέση χωρίς ωστόσο ο κος Ανδρουλάκης να έχει καταλήξει κάπου συγκεκριμένα πραγματοποιώντας περισσότερο κάποιες πρώτες κρούσεις.

Ο κος Ανδρουλάκης εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στον απόηχο και του τηλεφωνήματος που είχαν σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει λάβει την τελική απόφαση του για παραμονή στην Ευρωβουλή μέχρι να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Πως αντιδρούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Ανδρουλάκη

H Νέα Δημοκρατία αποτιμά, καταρχάς, θετικά την συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.
Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπαραβάλλουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως λένε δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ούτε συνέδριο πόσο μάλλον τόσο πλατιές δημοκρατικές διαδικασίες.

Παράλληλα παραδέχονται πως είναι άγνωστο το τι πολιτικό αποτύπωμα μπορεί να έχει εν συνεχεία το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη και για αυτό συνιστούν υπομονή ώστε με τις πρώτες κινήσεις οι εκτιμήσεις που θα γίνουν να είναι πιο βάσιμες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που τονίζουν συνεργάτες του κου Μητσοτάκη είναι πως ελπίδα τους, κάτι που εκφράστηκε και από το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού,  είναι ο κος Ανδρουλάκης να ασκήσει μια γόνιμη αντιπολίτευση με ιδέες και προτάσεις, η οποία θα κάνει καλό στη χώρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζουν έχει αναλωθεί σε fake news και καταστροφολογία που δεν βοηθά κανέναν.

«Δείχνουν» έτσι να προτιμούν ως συνομιλητή τους περισσότερο ένα πιο σοβαρό ΠΑΣΟΚ αντί του ΣΥΡΙΖΑ.

Διλλήματα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη έχουν αρχίσει να διατυπώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαιτέρα, στενό μαρκάρισμα βάσει διλημμάτων και ερωτημάτων προσαρμοσμένων στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Ο κος Ανδρουλάκης φαίνεται πως θα κληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τοποθετηθεί σε μια σειρά ζητημάτων όπως το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Με άλλα λόγια ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα κληθεί να «διαλέξει στρατόπεδο», από πολύ νωρίς , με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην προοδευτική διακυβέρνηση.
Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα των νούμερων, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκτιμά πως νέοι ψηφοφόροι στο ΚΙΝΑΛ θα προκύψουν από την δεξαμενή των απογοητευμένων κεντρώων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: skai.gr