Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Εκλέγεται πρόεδρος ο Ανδρουλάκης- Συντριπτική επικράτηση με 67,9%

Πολύ μεγάλη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη επί του Γιώργου Παπανδρέου έδειξαν τα αποτελέσματα του β' γύρου για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 95,37% με βάση τα στοιχεία της ΕΔΕΚΑΠ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με ποσοστό 67,9%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 32,1% των συνολικών ψήφων.

Ανδρουλάκης: Ανοίγει μια νέα σελίδα - Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε , η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στη Χαριλάου Τρικούπη.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι με τη νίκη του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ανοίγει μια νέα σελίδα για την παράταξή του, ενώ είπε πως δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι, καθώς ο μόνος νικητής είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.

Παπανδρέου: Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξη μας κίνημα εξουσίας

Την επιθυμία του να συνεχίσει, όπως αναφέρει, «τον αγώνα για τις προδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξη μας κίνημας εξουσίας», ανέφερε σε δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

«Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξη μας κίνημας εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το Λονδίνο ψήφισε Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στο ένα και μοναδικό εκλογικό τμήμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Βρετανία, που λειτούργησε στο Λονδίνο, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα ψήφισαν συνολικά 121 άτομα.

Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 76, Γιώργος Παπανδρέου 44. Υπήρξε και ένα λευκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Α' γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είχαν ψηφίσει 224 ψηφοφόροι. Δηλαδή 46% περισσότεροι από τη σημερινή διαδικασία.

Στην πρώτη φάση της εκλογικής αναμέτρησης του ΚΙΝΑΛ είχαν λάβει κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.

Πρώτος σε όλο το βόρειο Αιγαίο αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης 

Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν οι δύο υποψήφιοι ανά νησί:

  •       
  • Λέσβος: ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 1.038 ψήφους έναντι 376 του Γιώργου Παπανδρέου.
  • Λήμνος: ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 136 ψήφους έναντι 18 του Γιώργου Παπανδρέου.
  • Χίος: ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 804 ψήφους έναντι 188 του Γιώργου Παπανδρέου.
  • Σάμος ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 369 ψήφους έναντι 145 ψήφων για το Γιώργο Παπανδρέου.
Πηγή: skai.gr