Κλείσιμο

Βίντεο με τα «4 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ» για την ενεργειακή κρίση παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία

Με ένα σύντομο βίντεο με τίτλο «Τέσσερα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή κρίση» απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την διαχείριση στα ενεργειακά, η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως η ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει παράλογη και παράνομη,  ίσχυε εξίσου καθ’ όλη την διάρκεια πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως η ρήτρα αναπροσαρμογής προβλέπεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής, ενέργειας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Δεν αποτελεί ως εκ τούτου φαινόμενο που υφίσταται μόνο στην χώρα μας, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ρήτρα Μητσοτάκη».

Επιπρόσθετα, στο βίντεο επισυνάπτονται στοιχεία για την τιμή της κιλοβατώρας στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2022, όπου και αποτυπώνεται πως ήταν 0,236 ευρώ την ώρα που στην ευρωζώνη άγγιζε τα 0, 255 ευρώ, στην Ισπανία τα 0,384 ευρώ και στην Πορτογαλία τα 0,245 ευρώ.

Τέλος, επισυνάπτοντας και πάλι σχετικά στοιχεία σε πίνακα, απαντά στις αναφορές ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελίες πολιτών πως κόβεται το ρεύμα από ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και διευκρινίζει πως αποκοπές ρεύματος το 2022 είναι οι λιγότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία πέντε χρόνια. (56.700 ενώ το ενδεικτικά το 2017 ήταν 233.000).

Πηγή: skai.gr