Τη «διαδρομή» προς τη νέα κάλπη χαρτογραφούν στη ΝΔ – Οι περιοδείες και οι οδηγίες προς «ναυτιλλομένους»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το αρχηγείο του Μεγάρου Μαξίμου μετακόμισαν στο στρατηγείο της Πειραιώς, απ' όπου θα οργανωθεί εκ νέου και θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο προεκλογικό πλάνο του κόμματος

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Το κοντέρ που «τερμάτισε» με το υπερδιπλάσιο ποσοστό που έλαβε η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι κοινώς αποδεκτό στη γαλάζια παράταξη ότι θα «μηδενίσει»  για τις επόμενες εκλογές του Ιουνίου. «Οι κάλπες θα είναι άδειες» επιμένουν να υπενθυμίζουν εμφατικά προς στελέχη και ψηφοφόρους όλοι οι παράγοντες της Πειραιώς, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της νέας κάλπης για την πορεία και τη σταθερότητα της χώρας και στο πλαίσιο αυτό χαρτογραφούν τη νέα προεκλογική στρατηγική που θα ακολουθηθεί στο δρόμο προς τη νέα κάλπη.

Μετά την μετάβαση στο Μέγαρο Μαξίμου του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το αρχηγείο του Μεγάρου Μαξίμου μετακόμισαν στο στρατηγείο της Πειραιώς απ' όπου θα οργανωθεί εκ νέου και θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο προεκλογικό πλάνο του κόμματος.

Το ενδεχόμενο η νέα εκλογική αναμέτρηση να στείλει και νέα κόμματα – πέραν των πέντε- στη Βουλή ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας και τυχόν υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.  Οι κομματικές διαβουλεύσεις και οι συσκέψεις αναμέναται να είναι συνεχείς όλο το επόμενο διάστημα ώστε να αποκρυσταλλωθεί η στρατηγική που θα πορευτεί στη νέα προεκλογική περίοδο το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και να  καταρτιστεί το πρόγραμμα των περιοδειών, εξετάζοντας τμήμα- τμήμα και κάλπη - κάλπη τα αποτελέσματα της τελευταίας αναμέτρησης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «τρύπες» και οι αδυναμίες, όπου αυτές παρατηρούνται και αποτυπώθηκαν στα εκλογικά αποτελέσματα.

Στο γαλάζιο στρατηγείο της οδού Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθες και η πρώτη ευρεία σύσκεψη για τη νέα προεκλογική εκστρατεία, υπό τον γραμματέα της Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και τον συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ Νίκο Χαρδαλιά παρουσία όλων των υποψηφίων βουλευτών των περιφερειών της Αττικής. Μία σύσκεψη κατά τη οποία δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες προς "ναυτιλλομένους" σχετικά με τη δραστηριότητά των βουλευτών στη νέα εκλογική μάχη , τις περιοχές που θα επισκεφτούν, τα σημεία, και τις γειτονιές, την επαφή με τους πολίτες.

Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και σήμερα με τους βουλευτές της επαρχίας και στη συνέχεια με τους βουλευτές όλης της Επικράτειας, κατά την οποία θα συμμετέχει και ο Άκης Σκέρτσος. Το πλάνο και οι ντιρεκτίβες αφορούν τη μάχη των βουλετών, σαν να πρόκειται να "κυνηγήσουν" εκ νέου το σταυρό για την προσωπική τους εκλογή. Ενώ θα καταστεί σαφές ότι η δράση τους δεν θα είναι ανεξέλεγκτη, αλλά θα υπάρχει ένα κενρικό "παρατηρητήριο" που θα παρακολουθεί την προεκλογικής δραστηριότητα ενώ ενημέρωση θα έχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμα άλλωστε του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα στελέχη του κατά την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha μετά τις εκογές της 21ης Μαΐου, ήταν σαφές. «Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες» είπε ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι θα αξιολογήσει πολύ προσεκτικά τη δουλειά που θα κάνουν όλα τα στελέχη διατυπώνοντας την απαίτηση «να τρέξουν εξίσου πολύ για το κόμμα, όπως έτρεξαν για τους εαυτούς τους. Κάποιοι έχουν και το πρόσθετο κίνητρο ότι μπορεί να εκλεγούν βουλευτές τώρα, με την ενισχυμένη αναλογική. Αλλά πολλοί που ήδη έχουν εκλεγεί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρχει ένας πολύ αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης της πολιτικής τους δραστηριότητας στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr