ΝΔ κατά ΚΙΝΑΛ: Ίσες αποστάσεις σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αιχμή την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για το νέο επεισόδιο που προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης χθες στη Βουλή και οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

Η ΝΔ κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ πως κρατά ίσες αποστάσεις απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό και πως κάτι τέτοιο σημαίνει «ταύτιση με τον Πολακισμό».

«Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη. Γιατί ίσες αποστάσεις στην περίπτωση αυτή σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη Δημοκρατία».

Η ΝΔ αφήνει αιχμές και για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη αναφέροντας πως όλα αυτά «θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί πολύ καλύτερα ιδίως όσοι έχουν εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο. 

«Το ΚΙΝΑΛ απέναντι σε μια καθαρά αντιθεσμική συμπεριφορά, επέλεξε το ρόλου του ‘’επιτήδειου ουδέτερου’’. Ο κομματικός μικροϋπολογισμός υπερισχύει της θεσμικής υπευθυνότητας», τονίζει η ΝΔ.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισε χθες «χουλιγκανικού χαρακτήρα» τη σύγκρουση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας.

«Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr