Μπακογιάννης για καταδίκη Ιμάμογλου: «Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία»

«Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή» επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανάρτησή του στο facebook

Για μία «αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ανάρτηση του στο facebook έπειτα από την καταδικαστική απόφαση για τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου σε δύο χρόνια και επτά μήνες.

Συγκεκριμένα έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook: «Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή. Επικοινώνησα προσωπικά με τον φίλο Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και του μετέφερα την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση όλων των συναδέλφων, που μετέχουν στις προσπάθειες συνεργασίας και διπλωματίας των πόλεων μας. Είμαι βέβαιος πως ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν».

Πηγή: skai.gr