Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ για πόλεμο στην Ουκρανία: Στόχος είναι η ειρήνη στην περιοχή -Τα δύο λάθη του Πούτιν

«Ζούμε μια εποχή τεραστίων κοσμοϊστορικών αλλαγών», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι ο Πούτιν έκανε δυο σημαντικά λάθη.

Αφενός πίστευε ότι θα βρει μια Ευρώπη αδύναμη και διαλυμένη. Αφετέρου υποτίμησε τον Ζελένσκι, θεωρώντας τον «καραγκιόζη».

Τελικά, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ενωμένη Ευρώπη και ένα ζωντανό ΝΑΤΟ, ενώ ο Ζελένσκι απεδείχθη ότι είναι σκληρό καρύδι. Άρα ο στόχος που είχε, να ρίξει την κυβέρνηση δεν επετεύχθη.

Η θέση της Ελλάδας

«Η Ελλάδα μπαίνει μπροστά μαζί με άλλες 14-15 χώρες της Ευρώπης για να στηρίξει αυτή τη νέα πραγματικότητα, την οποία επιζητούσαμε», ανέφερε η κα Μπακογιάννη.

Όπως είπε, «θα είναι κρίμα» αν από τη βουλή δεν βγει σήμερα μήνυμα εθνικής ενότητας.

Τόνισε, δε, ότι «πρέπει συνεχίσουμε τις προσπάθειες χωρίς δυτική αλαζονεία».

Η Ευρώπη μπορεί να είναι «ένα αργοκίνητο καράβι», όμως, όταν δημιουργεί θεσμούς συνεχίζουν να λειτουργούν και μετά την κρίση, είπε. «Δεν είναι μόνο μια οικονομική δύναμη, είναι και μια αξιακή δύναμη.»

Τέλος, επεσήμανε ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε ακόμα το εύρος αυτής της νέας πραγματικότητας». 

«Ο στόχος είναι η ειρήνη στην περιοχή, να καταλάβει ο Πούτιν ότι οι λογικές αυτές δεν ανήκουν στον 21ο αιώνα, όχι να εξοντώσουμε τους Ρώσους», είπε και συμπλήρωσε πως, αντίστοιχα, ο στόχος του Πούτιν είναι η αλλαγή της κυβέρνησης Ζελένσκι, όχι να κατακτήσει της περιοχές του νότου.
 

Πηγή: skai.gr