Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ 100,3: Αδύνατο να κρατήσει ο Πούτιν 40 εκατ. Ουκρανούς υπό την ρωσική μπότα

Για τις εξελίξεις που αφορούν στον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε κατά την συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως εξήγησε, στο καλύτερο σενάριο για τον Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο θα εγκαταστήσει φιλορωσική κυβέρνηση στο Κίεβο, η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο θα είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό από τους Ουκρανούς: «Πως θα κρατήσει 40 εκατ. Ουκρανούς υπό την Ρωσική μπότα. Προσωπικά το θεωρώ αδύνατο. Οι Ουκρανοί είναι ένας λαός που έζησε την δημοκρατία και γι’ αυτό δεν θα δεχόντουσαν κάτι άλλο πέραν από αυτήν».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία, θα «λυγίσουν» την οικονομία της χώρας ενώ πρόσθεσε πως κανένας καθεστώς δεν θα μπορούσε να τις αντιμετωπίσει: «Όταν το ρούβλι πέφτει, όταν το swift κάλυπτε το 5% του ΑΕΠ της Ρωσίας και όταν οι εξαγωγές μειώνονται, φτάνουμε σε μια κατάσταση την οποία δύσκολα θα άντεχε οποιοδήποτε καθεστώς, όσο  ισχυρό και αν είναι».

Τόνισε επίσης ότι η ευρωπαϊκή απάντηση και δράση κατά της Ρωσίας, δείχνει πως η Ευρώπη συσπειρώνεται ενώ έκανε λόγο και για μια κοσμοϊστορική αλλαγή

«Σήμερα μιλάμε για μια άλλη Ευρώπη. Πρόκειται για μια κοσμοϊστορική αλλαγή. Η Ευρώπη στην οποία κάναμε κριτική γιατί δεν μπορούσε να πάρει μια απόφαση, μέσα σε τρεις μέρες μεταλλάσσεται και γίνεται μια δύναμη η οποία πέραν της οικονομικής της δύναμης, ασκεί και μια κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας.  Kαι αυτή η νέα στρατηγική ασφαλείας της Ευρώπης είναι μια πολιτική που δεν θα γυρίσει πίσω»

Πηγή: skai.gr