Κλείσιμο

Μανώλης Κωστίδης: Η λέξη «Yunan» δεν ακούγεται ως απειλή πλέον στην Τουρκία

Ιδιαίτερη αναφορά των τουρκικών ΜΜΕ στην επίσκεψη του έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάλυψαν τα τουρκικά ΜΜΕ την επίσκεψη του έλληνα υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, «η λέξη Γιουνάν (σ.σ. Έλληνας), δεν ακούγεται πλέον σαν απειλή στους Τούρκους».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι δηλώσεις τόσο του Νίκου Δένδια, όσο και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφορές, με την Ελλάδα να στέκεται ενεργά στο πλευρό της Τουρκίας. 

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στο τραπέζι «έπεσε» και μια πρόταση από αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, ώστε να δέσουν κρουαζιερόπλοια στην Τουρκία για να μείνουν σεισμόπληκτοι που έχασαν τα σπίτια τους.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει και από την ΕΕ να στηρίξει την Τουρκία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Την ίδια ώρα, ο Μανώλης Κωστίδης ανέφερε ότι τα περιθώρια στενεύουν για τα σωστικά συνεργεία που στο σύνολό τους, μαζί με τις ελληνικές αποστολές της ΕΜΑΚ, έχουν ανασύρει ζωντανά 205 άτομα από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόλις συμπληρωθούν δέκα ημέρες -βρισκόμαστε στην 7η σήμερα- θα σταματήσουν οι όποιες προσπάθειες των διασωστών και θα αρχίσει η απομάκρυνση των μπάζων. Τότε, εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών που σήμερα είναι στις 33.000, θα πολλαπλασιαστεί και θα αποκαλυφθεί το τεράστιο εύρος της τραγωδίας.

Τέλος, ο Μανώλης Κωστίδης ανέφερε ότι υπάρχουν πλέον κάποιες πόλεις-φαντάσματα, όπως η Αντιόχεια, οι οποίες θα πρέπει να γκρεμιστούν όλα και να ξαναφτιαχτούν, αφού δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα όρθιο.

Πηγή: skai.gr