Κλείσιμο

Οικονόμου: Έχουμε το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας

Με αναφορά στο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο ολοκληρώθηκε χτες με ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι το συνέδριο ήταν «μαζικό και αποτελεσματικό» και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε την συνέπεια κυβέρνησης, «ό,τι είπαμε το κάναμε» είπε.

Συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει προηγουμένο «μια κυβέρνηση να έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τόσες εξωγενείς κρίσεις, τις οποίες αντιμετωπίσαμε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στα πάρα πολύ δύσκολα, μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά στο μέλλον, όπως είπε.

Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, το σχεδιό μας υπερβαίνει τα όρια της τετραετίας, είμαστε το κόμμα της λογικής, είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε ξεκαθαρή εντολή αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, όχι γιατί έχουμε ηγεμονικές διαθέσεις. Είμαστε στη λογική της δημιουργικής συνθεσης, είμαστε ανοιχτοί σε όλη την κοινωνία που θέλει να δει την Ελλάδα να προοδεύει.

Έχουμε το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερέσοδα των εταιρειών, με τρόπο διαυγή και δίκαιο θα οριστεί το έκτακτο τέλος -στο ύψος του 90%- στο οριστικό ποσό προσδιορισμού των επιπλέον εσόδων, είπε.

Απαντήσεις του κ. Οικονόμου

  • Πλατφόρμα για αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ: Θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο
  • Πόρισμα ΡΑΕ: Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξει έκτακτος φόρος 90% που θα ενισχύσουν το ενθικό σχέιδο, περαιτέρω διευκρινίσεις θα δοθούν από το αρμόδιο υπουργείο το επόμενο διάστημα 
  • Επιδιώκουμε αυτοδύναμη εντολή, αυτοδυναμία δεν σημαίνει μονοκρατορία, ενσωματώνουμε πρόσωπα και αντιλήψεις. Αυτός είναι ο δρόμος.
  • Δεν μας πέφτει λόγος στην αισθητική των μελών του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ
  • Είμαστε παράγων σταθερότητας στην περιοχή. Υπερασπιζόμαστε σε όλα τα πεδία τα δίκαιά μας
  • Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Θα θέσει όλα τα σημαντικά ζητήματα και τον ρόλο και το βλέμμα με το οποίο βλέπουμε τις εξελίξεις. Στο καλύτερο σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις
  • Για τοποθέτηση Σαμαρά στο συνέδριο: Γι' αυτό κάνουμε συνέδριο, για να ακούγονται όλες οι απόψεις. Όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, οι απόψεις βεβαίως που δεν αποκλίνουν από τις θέσεις της ΝΔ.
  • ΦΠΑ σε τρόφιμα: Επικεντρώνουμε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα, αναπτύσσουμε κι άλλες πολιτικές που θωρακίζουν το εισόδημα των Ελλήνων.
Πηγή: skai.gr