ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Εκπλήξεις στις κάλπες της Θεσσαλονίκης - Ψήφισαν Χρυσόγονος - Αδάμου

Της Πηνελόπης Γκάλιου

«Εκπλήξεις» έκρυβαν οι κάλπες της Θεσσαλονίκης κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ονόματος του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα τον Οκτώβριο του 2017, συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία   του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη συνέδρων, μελών τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και την επιλογή του ονόματος της παράταξης και ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Τον ίδιο δρόμο, της συμμετοχής στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ακολούθησε και η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021 από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφακη, ΜέΡΑ 25.  Η ανεξάρτητη -πλέον- βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ενεγράφη στο μητρώο το ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και  ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές, κλείνοντας το μάτι στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Άλλωστε σε πρόσφατη συνέντευξή της η κ. Αδάμου αναφερόμενη στο πολιτικό της μέλλον απάντησε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική, ενώ δεν απέκλεισε τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής.

Το ερώτημα πλέον και για τα δύο πρόσωπα, τόσο για τον Κώστα Χρυσόγονο, όσο και για την Κωνσταντίνα Αδάμου, είναι αν θα παραβρεθούν και θα συμμετάσχουν και στις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στις 20 – 22 Μαΐου, και ποια θα είναι η εξέλιξη της πολιτικής τους σχέσης με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.