Οικονόμου: 20 ή 21 Απριλίου καταβάλλεται το επίδομα ακρίβειας - «Εξασφαλίζουμε πόρους για την στήριξη της κοινωνίας»

Η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους για να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο πληθωριστικό κύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κάνοντας αναφορά -μεταξύ άλλων- στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και την πρώτη δόση 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφορικά με την ασχροκέρδεια είπε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη και ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και πως η άνοδος των τιμών δεν οφείλεται στη διαθεσιμότητα, αλλά στο ενεργειακό κόστος.

Επίσης κάλεσε τους παράγοντες της αγοράς, και ειδικά τους μεγάλους, να επιδείξουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι εάν δεν υπάρξουν κοινές ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, τότε θα υπάρξουν πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις, όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός.

  • Στις 20 ή 21 Απριλίου θα δοθεί η ενίσχυση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα καύσιμα 
  • Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η σχέση του Εμ. Μακρόν με τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι στενή με κοινές πρωτοβουλίες και συναντίληψη όπως την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Ο γαλλικός λαός έδωσε προβάδισμα στον Μακρόν και αυτό είναι υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας. Επίσης, είναι θετικό ότι οι άλλοι υποψήφιοι έκαναν δηλώσεις στήριξής του. Είναι βαθειά υπαρξιακό το δίλημμα του β' γύρου, να σταθούν οι πολίτες στο πλευρό της δημοκρατίας.
  • Σε ερώτηση για την παραβίαση του απορρήτου του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρακουθεί το τηλέφωνο κανενός πολίτη και τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές.
  • Σε ερώτηση για πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις είπε: «Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε παίρνει υπόψη τη δημοσιονομική σταθερότητα. Ζούμε μια εκρηκτική κατάσταση χωρίς προηγούμενο, δεν θα αφήσουμε κανεναν μόνο, ταυτόχρονα με τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όταν η κυβέρνηση έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο, θα το ανακοινώσει αφού πρωτα το έχουμε μετρήσει σωστά».
  • Δεν υπάρχει ζήτημα κόκκινης κάρτας του πρωθυπουργού σε υπουργούς. Απολαμβάνουν όλοι της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.
Πηγή: skai.gr