Κυβερνητικές πηγές για κριτική ΣΥΡΙΖΑ: Η Ισπανία δεν αποτελεί εξαίρεση στην ενέργεια

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13.00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, του υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, αλλά και του οικονομικού επιτελείου με θέμα την επισιτιστική επάρκεια και τον εφοδιασμό της χώρας, λόγω του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία. 

Οι βασικοί άξονες της συζήτησης θα αφορούν στον επισιτιστικό εφοδιασμό, τις ανατιμήσεις, αλλά και ενδεχόμενες ελλείψεις στην αγορά, με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου να επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί και λειτουργεί προληπτικά, προχωρώντας τον απαραίτητο σχεδιασμό και τις απαραίτητες κινήσεις.

Σημειώνουν δε ότι δεν πρόκειται για ελληνικό ζήτημα. «Το πρόβλημα θα υπάρχει σε διάφορα μέρη του κόσμου και επειδή σε ηλιέλαιο και κάποια αλλά είδη θα υπάρξουν περιορισμοί, οι πολίτες αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του πολέμου», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Σε ό,τι αφορά στο κόστος της ενέργειας, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής, κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επικαλείται την ειδική άδεια που έλαβε η Ισπανία, τονίζουν ότι «προφανώς είναι ζήτημα διασυνδεσιμότητας και φυσικού αερίου και δεν υπάρχει εξαίρεση της Ισπανίας». Καταλήγουν δε ότι και η κυβέρνηση κάνει το ίδιο επιστρέφοντας τη διαφορά στον ίδιο τον καταναλωτή. 

Πηγή: skai.gr