Συνάντηση Ανδρουλάκη - Κόστα τη Δευτέρα στη Λισαβόνα

Με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό και επικεφαλής του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Aντόνιο Κόστα θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η συνάντηση θα γίνει 9:30 το πρωί, τοπική ώρα, στη Λισαβόνα όπου θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, το πρόγραμμα της Πορτογαλίας για την κατασκευή 26.000 κατοικιών για ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από νέα ζευγάρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στέγασης καθώς και τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα συζητήσουν επίσης την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη νέα στρατηγική για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας που θα πρέπει να έχει η Ένωση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στις 12:30 (τοπική ώρα) γεύμα εργασίας με τη γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, Jamila Madeira.

Στις 15:00 (τοπική ώρα) συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τη Διεθνή Οικονομική Διπλωματία Eurico Brilhante Dias.

Στις 16:00 (τοπική ώρα) συνάντηση με τον υπουργό Σχεδιασμού Nelson de Sousa, αρμόδιο για την στρατηγική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους σύγκλισης και συνοχής. 

Στις 17:00 (τοπική ώρα) συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ψηφιακής Μετάβασης Pedro Siza Vieira.

Στις 18:00 (τοπική ώρα) συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Κατοικιών Pedro Nuno Santos.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ