Τι θα πει αύριο στην Επιτροπή Θεσμών ο Κώστας Καραμανλής

Ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών θα απαντήσει θεσμικά σε όσα του καταλογίζουν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Στηην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θα παρουσιαστεί αύριο, Δευτέρα, στις 10 το πρωί ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, όπου θα απαντήσει θεσμικά σε όσα του καταλογίζουν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αναμένεται να παρουσιάσει  στοιχεία και ντοκουμέντα για τις συμβάσεις των έργων στον σιδηρόδρομο , προκειμένου να αναδείξει τι έκανε ο ίδιος ως υπ. Μεταφορών και τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια. 

Οσον αφορά το πολιτικό του μέλλον και την στάση του στις επικείμενες εκλογές – όποτε και αν προκηρυχθούν - συνεργάτες του διαμηνύουν ότι θέλει να τεθεί στην κρίση του σερραϊκού λαού, και αυτός (ο λαός) να τον κρίνει. 

Η Νέα Δημοκρατία ζητά - εκτός του Κ. Καραμανλή - να προσέλθει στην Επιτροπή και ο υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπουργός την περίοδο 2013-2015), καθώς και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών (όσοι δηλαδή συνήψαν και διαχειρίστηκαν την σύμβαση 717)

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει και την κλήση των υφυπουργών Μ. Παπαδόπουλου και Γ. Καραγιάννη, του γ.γ. του υπουργείου Ι. Ξιφαρά, του κ. Κ. Χατζηδάκη «ως του πρώτου υπουργού που είχε συνάψει για λογαριασμό του Δημοσίου τη σύμβαση 10005/2007 για το σύστημα ελέγχου ETCS», της παρούσας και προηγούμενης διοίκησης των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, καθώς και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ενωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Πηγή: skai.gr