ΚΚΕ για υποκλοπές: Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει δική του πρόταση για εξεταστική

Παφίλης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, δήλωσε: «Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να την συμπεριλάβουν και στην τελική πρόταση»

«Η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων ήταν πολιτικά θλιβερή, διότι ήταν προαποφασισμένη από την κυβέρνηση, με στόχο να αποκρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό» τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη: «Δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πριν τη διεξαγωγή της συζήτησης σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών, να προσέλθουν ΕΥΠ και υπουργοί και να πουν, αυτή τη φορά, την αλήθεια. Η κυβέρνηση αποφάσισε μόνο με την πλειοψηφία του κόμματος της ΝΔ, μειοψηφώντας, όμως, καθοριστικά στη συνείδηση του κάθε Δημοκράτη» είπε η κ. Λιακούλη.

Σε δήλωσή του, για τον προγραμματισμό των εργασιών της Βουλής, από τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης είπε ότι «το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει και την υπόθεση Ανδρουλάκη και την υπόθεση άλλων δημοσιογράφων και την υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πιο σημαντικό θεωρούμε, πέρα από τις προσπάθειες που θα κάνουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να χυθεί άπλετο φως όσο είναι δυνατόν, είναι να αναδειχθεί το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και οποιοδήποτε τέτοιο δικαίωμα. Για αυτό τα υπόλοιπα κόμματα δεν βγάζουν άχνα, γιατί το έχουν ψηφίσει όλοι και τώρα επικεντρώνονται στο να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στην πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο Θ. Παφίλης απάντησε: «Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί, γιατί είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να την συμπεριλάβουν και στην τελική πρόταση».

Πηγή: skai.gr