ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Τελικός στόχος του Μητσοτάκη η συγκάλυψη

«Ο πρωθυπουργός ψάχνει σωσίβιο σε μια κοκορομαχία χωρίς στοιχεία με τον κ. Τσίπρα, ενώ εμείς αντίθετα θα επιμείνουμε στη συζήτηση με στοιχεία, ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Για απόπειρα συγκάλυψης στο θέμα των υποκλοπών κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Είναι φανερό ότι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η στείρα τοξική πολιτική αντιπαράθεση με τελικό στόχο τη συγκάλυψη. Σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Η κυβερνητική πλειοψηφία, απέναντι σε όλα τα κόμματα, επέβαλε να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και όχι να συγκληθεί αμέσως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ζήτησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να κατατεθούν όλα τα στοιχεία για την αντισυνταγματική παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη και την χρήση του Predator στην Ελλάδα από τα πρόσωπα που ο κ. Μητσοτάκης απέπεμψε ως πολιτικά υπεύθυνους, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, το νέο Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και την αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα εφετών Βασιλική Βλάχου.

Ο πρωθυπουργός ψάχνει σωσίβιο σε μια κοκορομαχία χωρίς στοιχεία με τον κ. Τσίπρα, ενώ εμείς αντίθετα θα επιμείνουμε στη συζήτηση με στοιχεία, ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Βάσει των ανυπόστατων διαρροών του Μεγάρου Μαξίμου θα γίνει άραγε κ. Μητσοτάκη η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών;

Χωρίς να έχουν ενημερώσει τη Βουλή οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης;

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη θεσμική συμπεριφορά και στη διαφάνεια, μολονότι αυτές οι σκοτεινές ενέργειες είχαν στόχο τον Πρόεδρο μας.

Η αλήθεια θα έρθει στο φως και οι υπαίτιοι θα αποκαλυφθούν γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια κουκουλώματος όσο και αν το επιχειρούν ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία.

Δεν νοείται να θεωρείται κανονικότητα η παράνομη συνακρόαση μέσω ΕΥΠ αλλά και η βιντεοσκόπηση μέσω Predator πολιτικών και δημοσιογράφων εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς».

Πηγή: skai.gr