ΚΙΝΑΛ για ηχητικό Βγενόπουλου: Δίκτυο εκβιασμών από πρόσωπα πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα

Άμεση και σε βάθος διερεύνηση των νέων στοιχείων που προκύπτουν από το ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλίας του 2016 μεταξύ του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου με επιχειρηματία που ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό για την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ζητεί το Κίνημα Αλλαγής.

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα», τονίζει το ΚΙΝΑΛ. Ζητεί να πέσει άπλετο φως «σε μια σκοτεινή υπόθεση, που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας». 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ που κάνει λόγο για σκοτεινό κύκλωμα που λειτουργούσε στον χώρο της Δικαιοσύνης «σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Καλεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν γνώριζε για τη δράση της κ. Θάνου, «που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού». 

Την υπόθεση σχολίασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένας από τους πολιτικούς που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis. «Ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης πολίτης», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και παραθέτει αποσπάσματα από το βιβλίο του «Απόπειρα Δολοφονίας», το οποίο όπως αναφέρει έγγραψε χωρίς τότε να διαθέτει στοιχεία τόσο ανατριχιαστικά, όσα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας.

Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας.
 

Πηγή: skai.gr