IIF: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες για το PSI

«Οι συνομιλίες σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων ήταν εποικοδομητικές και σημειώθηκε πρόοδος», τόνισε σε σύντομη ανακοίνωσή του Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), προσθέτωντας ότι «οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος θα συνεχιστούν την Παρασκευή».

Στο μεταξύ, περίπου στις 11 το βράδυ εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του ειδικού συμβούλου του IIF Ζαν Λεμιέρ.

Πριν από την συνάντηση με τον κ. Νταλάρα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως δήλωσε «συζητήσαμε ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα στις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση και την ολοκλήρωση του έργου της».

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.00 με τους επικεφαλής της τρόικας, που καταφθάνουν στην Ελλάδα.


Πηγή: skai.gr