Γεωργιάδης: Το καλάθι έχει «ξεπουλήσει» – Απάντηση σε Κουτσούμπα: Άδεια τα ράφια στην ΕΣΣΔ

Ο υπουργός τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι σε πολλά προϊόντα οι τιμές πέφτουν λόγω μεγάλου ανταγωνισμού. 

«Μέσα σε 48 ώρες το καλάθι του νοικοκυριού έχει ξεπουλήσει στα σουπερμάρκετ» επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός τόνισε ότι σε πολλά προϊόντα οι τιμές πέφτουν λόγω μεγάλου ανταγωνισμού. 

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε το πρωί δυο καταστήματα αλυσίδων σουπερμάρκετ που έστειλαν διορθωμένες χαμηλότερες τιμές για μια σειρά από προϊόντα που έχουν συμπεριληφθεί στο καλάθι. Επεσήμανε ότι οποία αλυσίδα κάνει το ίδιο θα έχει την αντίστοιχη διαφήμιση. 

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για ειδικές κατηγορίες, για παράδειγμα τους διαβητικούς που δεν έχουν πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα.

«Οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν» σημείωσε νωρίτερα από υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ ο υπουργός. «Το καλάθι πάει καλά, ο κόσμος το στηρίζει και αγοράζει μαζικά, και οι τιμές αρχίζουν και πέφτουν, αυτό ενδιαφέρει τον καταναλωτή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας δε στον ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, δήλωσε ότι ο κόσμος αγοράζει τα προϊόντα, παρά το γεγονός ότι θα ασκήσει κριτική, και θα πουν και τον… καπαμά τους, αναφορά στο υβριστικό σχόλιο πολίτη που έγινε viral. 

«Διότι ωραίο είναι να λεμέ κάνα αστείο κ. Κουτσούμπα για τον καπαμά, αλλά να ξέρει ότι στη Σοβιετική Ένωση τα ράφια ήταν άδεια, εδώ τα ράφια είναι γεμάτα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

«Μάθαμε από τι υλικό φτιάχνεται ο καπαμάς τελικά σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού», σχολίασε την Πέμπτη ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό των νοικοκυριών. 

Πηγή: skai.gr