Ενόχληση στον τουρκικό Τύπο: Ο Μητσοτάκης ειρωνεύτηκε τον Ερντογάν για τον πληθωρισμό 85% 

Η τουρκική προεδρία έως στιγμής δεν έχει αντιδράσει στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «αν είχα και 'γω 85% πληθωρισμό θα ήθελα να αλλάξω κουβέντα»

Ενόχληση στην Τουρκία, και ειδικά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, προκάλεσε η χθεσινή  δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι  «αν είχα και 'γω 85% πληθωρισμό θα ήθελα να αλλάξω κουβέντα»
Η απάντηση του Μητσοτάκη δεν άρεσε ιδιαίτερα στη γείτονα, παρότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αποφεύγουν να κάνουν εκτεταμένες αναφορές. 

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σουτζού κάνει λόγο για «ειρωνεία από τον Μητσοτάκη στον Ερντογάν για τον πληθωρισμό 85%», παραθέτοντας αναλυτικά τις δηλώσεις του. 

Η ιστοσελίδα Σον Ντακικά, αναφέρει δε, ότι η δήλωση αυτή μπορεί... «να αυξήσει την ένταση, μπορεί να εκνευρίσει τον τούρκο πρόεδρο», καθώς τον «αγγίζει» σε ένα ευαίσθητο σημείο, στην αντιδημοφιλή οικονομική του πολιτική, για την οποία αναλυτές αναφέρουν ότι έχει αποτύχει πλήρως.


Από πλευράς της, η ιστοσελίδα Τ24 σχολιάζει ότι ο Μητσοτάκης στόχευσε πάλι την Τουρκία, αυτή την ωρα ειρωνεύτηκε μέσω του πληθωρισμού και ισχυρίζεται ότι γίνεται αλλαγή ατζέντας από την τούρκικη κυβέρνηση. 

Σημειώνεται, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ότι η τουρκική προεδρία έως στιγμής δεν έχει αντιδράσει στη δήλωση του πρωθυπουργού, και ίσως πολλά τουρκικά ΜΜΕ αναμένουν την επίσημη θέση. 

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δήλωσε δε ότι ο επίσημος πληθωρισμός έφθασε το 85%, στην πραγματικότητα υπερβαίνει το 100%  και σε ορισμένα αγαθά το 140% και 150%.

Πηγή: skai.gr